Jesenska juha iz hokaido buče
SESTAVINE:
* hokaidi buča
* 1 čebula
* olivno olje
* himalajska sol
* poper
* muškatni orešček
* za posip: lanena semena, sončnična semena, sezam (mešanica semen)
OPIS POSTOPKA: Čebulo narežemo in popražimo, da postekleni. Hokaidi bučo olupimo in narežemo (oster nož zaželen, ker je drugače precej težavno :)) na približno 2x2 cm velike koščke ter jo dodamo čebuli. Zalijemo s toliko vode, da so vsi koščki v vodi. Kuhamo dokler niso buče mehke. Zmešano s paličnim mešalnikom, da dobimo gosto juho. Dodamo toliko vode, da dobimo željeno gostoto ter popopramo in posolimo. V ponvi prepražimo mešanico semen (ravno toliko, da so semena topla) in serviramo zraven juhe.
ČAS PRIPRAVE: 30 min
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Ana H.
Komentarji (0)