Ohrovtov čips
SESTAVINE:
* kodrolistni ohrovt
* olje (olivno / sezamovo...)
* himalajska sol
* začimbe (kurkuma, poper, rdeča paprika, čili...)
* po želji še semena, oreščki...
OPIS POSTOPKA: Ohrovtove liste operemo, osušimo na servetu in jih raztrgamo na manjše kose. V skodelici zmešamo olje in začimbe po okusu. Pri omakicah lahko res ekspirimentiramo... dodamo lahko semena (npr. sezam, lan,...), oreščke (arašidi, indijski oreški,...), dodamo lahko sojino omako, česen itd. V kolikor dodamo oreščke vse skupaj zmeljemo
v mešalniku in prelijemo čez ohrovt. Z roko dobro premešamo in razporedimo čez pekač s peki papirjem. Lahko pripravimo tudi v dehitratorju ali v ventilacijski pečici, kjer pečemo na 130 stopinjah prb. 30 minut. Vmes lahko narahlo premešamo oz. spremljamo da se nam ne zažge. Čips lahko jemo kot samostojni prigrizek ali kot priloga k jedem.
ČAS PRIPRAVE: 40 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Andreja
Komentarji (0)