5 idej za recepte kamor lahko vmešate Imunobiotike za otroke
Krepitev otrokovega imunskega sistema je ključna, zlasti v obdobjih, ko se pogosto srečujemo s prehladi in drugimi okužbami. A prepričati otroke, da zaužijejo kaj zdravega, ni vedno lahka naloga. Na srečo lahko z otroškimi imunobiotiki v prahu, ki so brez okusa, okrepimo vsakodnevne prigrizke in obroke, ne da bi otroci sploh opazili.
V tem članku ti predstavljamo pet preprostih receptov, s katerimi lahko na prijeten in neopazen način podpreš otrokovo zdravje in poskrbiš za njihov vesel vsakdan.
1. Gratinirani njoki s piščancem
SESTAVINE (za 4 osebe):
* 200 g češnjevih paradižnikov
* 20 g olivnega olja
* 400 g mletega piščančjega mesa
* 500 g njokov
* 100 g špinače
* 50 g parmezana
* 200 ml smetane za kuhanje
* 1 čebula
* 2 stroka česna
* sol in poper
* imunobiotiki v prahu
OPIS POSTOPKA: Na olivnem olju popraži česen in čebulo, ter dodaj meso. Na hitro popraži meso in dodaj paradižnike, špinačo, sol in poper. Dodaj se surove njoke (ni jih treba prej kuhati) in smetano ter vse skupaj kuhaj par minut, da se njoki skuhajo. Posuj parmezanom in vse skupaj prestavi se v pečico za 10 minut, da se sir lepo zapeče.
Ko se njoki malenkost ohladijo, vanje vmešaj imunobiotike v prahu.
2. Losos s feta sirom in testeninam
SESTAVINE (za 3 osebe):
* 2 kosa lososa
* 200 g češnjevih paradižnikov
* 100 g feta sira
* 100 g špinače
* sol, poper
* 250 g testenin
* imunobiotiki v prahu
OPIS POSTOPKA: Losos nareži na majhne koščke in odstrani morebitne kosti. Pekač premaži z olivnim oljem, dodaj narezan losos, češnjevce, feto in špinačo. Posuj s soljo in poprom in peči 25 minut na 175 stopinj. Ko je pečeno samo vse skupaj premešaš, da dobiš omako in zraven skuhaj testenine ter vmešaj imunobiotike v prahu.
3. Zelenjavna rižota po primorsko
SESTAVINE (za 2 osebi):
*250 g riža za rižote
*1 čebula
*1 strok česna
*1 korenček
*1 bučka
*½ jajčevca
*2 dcl paradižnikove mezge
*1 žlica masla
*olivno olje
*timijan
*himalajska sol
*poper
*parmezan
* imunobiotiki v prahu
OPIS POSTOPKA: Na olivnem olju prepraži sesekljano čebulo, dodaj na koščke narezano korenje, narezano bučko in narezan jajčevec. Soli, popraj in duši 5 minut. Nato dodaj sesekljan česen in ga popraži le toliko, da zadiši. Dodaj riž in ga med stalnim mešanjem praži, da postekleni. Riž zalij z vodo, dodaj ščepec timijana ter kuhaj 10 min. Med kuhanjem postopoma dolivaj vodo. Po 10 minutah (ko voda skoraj izpari) riž zalij s paradižnikovo mezgo in pokuhaj še 2 minuti. Primešaj maslo, rižoto odstavi s štedilnika in jo v pokriti posodi pustimo počivati 2 minuti. V malenkost ohlajeno rižoto vmešaj imunobiotike v prahu, nanjo naribaj parmezan in po želji okrasi s peteršiljem.
4. Čokoladno-bananina prosena kašica
SESTAVINE (za 1 osebo):
* 60 g prosene kaše
* 1,5 dl mandljevega mleka
* ščepec soli
* 2 datlja
* banana
* žlica Happy Cacao Mixa
* imunobiotiki v prahu
OPIS POSTOPKA: Proseno kašo skuhaj v mandljevem mleku, skupaj s ščepcem soli in datljema. Po cca. 12 minutah odstavi, malo ohladi in zblendaj skupaj z banano in Cacao Mix-om. Lahko se poigraš še s toppingi, kot npr. kokosov čips, narezana banana, koščki čokolade... odlična pa je - preverjeno- tudi brez. Take kašice so veseli tudi otroci, pripravimo jo lahko vnaprej in v hladilniku počaka na naslednji dan, preden jo postrežemo pa vanjo vmešamo še imunobiotike v prahu.
5. Arašidovo-malinin chia puding
SESTAVINE (za 1 osebo):
* 150 ml mandljevega mleka
* 30 g chia semen
* 1 žlica arašidovega masla
* pest zdrobljenih arašidov
* 100 g malin
* imunobiotiki v prahu
OPIS POSTOPKA: V lonček vlijemo mandljevo mleko in primešamo chia semena. Dobro premešamo in postavimo v hladilnik za 1-2 uri, da se chia semena dobro napijejo. Vmes premešamo in po potrebi dodamo še malo mleka ali chia semen. V kozarec prelijemo pripravljen chia puding skoraj do vrha.
Primešamo žlico (30 g) arašidovega masla, pretlačene maline in imunobiotike v prahu. Nekaj malin in arašidovega masla hranimo za okras. Namesto masla lahko za okras uporabimo samo zdrobljene arašide.
Kako preprosto lahko imunobiotike v prahu vključiš v skoraj vsako jed preveri TUKAJ.
Komentarji (0)