Acai bowl
Ko je “acai bowl” fama zajela socialna omrežja, so tako mavričasto skledo zaceli množično ponujati v vse več lokalih in bistrojih. “Acai” je postal sinonim za “superživilo”, acai bowl pa za obrok, poln zdravih hranilnih sestavin. Pa naj ti zaupam, da ni vedno tako in ne gre za osamljeni primer. V kolikor bosta v eni skledici poleg gozdnih sadežev in acai praha se dve banani, ter ovseni kosmiči, za čez pa žlica ali dve arašidovega masla, oslajena granola in javorjev sirup, bo veliko bolje, če se v lokalu odločimo kar za klasiko - jajčka z avokadom na kruhu, če ne smatramo obroka za sladico, seveda.
Povsem druga pesem, ko si acai bowlo pripravimo doma in imamo nadzor nad sestavinami mi sami.
Čeprav preferiram tople kašaste zajtrke, tudi meni občasno zapise nekaj bolj osvežilnega, predvsem ko se malce dvignejo temperature.
SESTAVINE:
* 1 zrela banana, narezana na koščke in zmrznjena
* skodelica zmrznjenih gozdnih sadežev
* žlička acai jagod v prahu
* lonček grškega jogurta
OPIS POSTOPKA: Zblendaš, da dobiš sladoledu podobno zmes. Za topping sem sama dodala 2 žlici čokoladne granole in žličko čokoladno lešnikovega namaza Malinca. Granola vsebuje v primerjavi z ostalimi na trgu, 2/3 manj sladkorja, namaz pa zasenči tudi opevano Nutello.
Ta dvojček ti je, kot vsi izdelki v Malinca shrambi, stalno na voljo 10% ceneje s kodo “Foodiva10”
RECEPT PRIPRAVILA: Saša Zor
Komentarji (0)