VIDEO: Ajdov kruh na hitro
SESTAVINE:
* 300 g ajdove moke
* 200 g pirine bele moke
* 1 žlica psiliuma oz. indijskega trpotca
* 1 žlica chia semen (po želji lahko izpustiš)
* 1 žlička soli
* 1/2 žličke sode bikarbone
* 1 žlička vinskega kamna ali pecilnega praška
* 7 dl gazirane vode (Radenska)
Opomba: Lahko uporabimo tudi samo ajdovo moko (500 g). V tem primeru ima kruh zelo izrazit okus po ajdi.
OPIS POSTOPKA: Pečico prižgemo na 180 stopinj - vroč zrak. Suhe sestavine sesujemo v posodo in jih dobro premešamo. Dodamo še gazirano vodo in s kuhalnico dobro premešamo. Masa pride mehka, rahlo pacasta. Peki papir damo v manjši pekač in v njega zvrnemo maso. S kuhalnico kruh oblikujemo v hlebček in damo peči za 1 uro na 180 stopinj.
ČAS PRIPRAVE: 5 minut + peka 60 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Nastja in Filip
Kuhinja: dom24
Malinček Uroš
Pozdravljen Martin,žal nimamo energijskih vrednosti kruha.
Lep pozdrav.
Martin
Ali imate podatke o hranilni vrednosti tega kruha?Dominika
Odličen kruh. Namesto vinskega kamna in sode sem dodala kar 1 pecilni prašek in kruh je bil prav tako božanski.Malinček Uroš
Pozdravljen Vlado,kruha ni potrebno vzhajati, ko maso pripravite jo vlijete v pekač in date pečt za 60 minut.
Pecilni prašek ali vinski kamen ne vzhajata.
Lep pozdrav
Malinček Uroš
Vlado
Poskusil sem narediti kruh po tem receptu, ampak ni vzhajal. Kruh je zbit in sploh ni narastel. Kaj bi bilo lahko narobe?Nada Bučar
Vse vaše moke so zelo v redu.Malinca Mateja
Hojla Tatjana, kruh pečemo 1 uro na 180 stopinj.Tatjana Mikič
koliko stopinj? hvala:)Malinca Andreja
Hojla Ana, običajno kruh pečem na ventilacijskem načinu. LpAna Novak
Živijo, pečete kruh na zgornjem in spodnjem grelu ali vključite ventilacijo?1 2 Naslednji