Ajdov proteinski kruhek
SESTAVINE:
* 250 g ajdove moke
* 30 g whey beljakovine čokolada
* 250 g skyr
* 1 zajemalka vode
* 1 jedilna žlica olivnega olja
* 1/2 čajne žličke sode bikarbone
* sol po lastnem okusu
* mešanica semen
OPIS POSTOPKA: Ozek pekač obložimo s papirjem za peko. Stehtamo sestavine in jih zmešamo v enotno zmes. Testo prelijemo v pekač in ga porazdelimo po njem. Pečico vklopimo na ventilacijo. Pečemo pri 180 °C pribl. 45 min (preverimo z zobotrebcem). Pečen kruh vzamemo iz pečice in ga s papirjem za peko vred dvignemo iz pekača, odstranimo papir za peko in ga zavijemo v čisto kuhinjsko krpo, da se počasi ohlaja.
ČAS PRIPRAVE: 50 min
RECEPT PRIPRAVILA: Mateja
Komentarji (0)