Ajdova kaša s hruško in zrnatim sirom
SESTAVINE:
* 250 ml mleka
* 50 g ajdove kaše
* 1 jž eritritola
* 50 g zrnatega sira
* 1 hruška
* 1 čž medu
* 1/2 čž cimeta
* 1 jž limoninega soka
* 1 čž kokosovega olja
OPIS POSTOPKA: Navedene sestavine zadostujejo za eno osebo. Ajdovo kašo dobro operemo in jo skuhamo v mleku. 5 minut pred koncem kuhanja v ajdovo kašo dodamo 1 jž eritritola. Medtem ko se ajdova kaša kuha, pripravimo hruško. V ponvi segrejemo kokosovo olje in dodamo na manjše koščke narezano hruško, med, limonin sok in cimet ter vse skupaj dobro premešamo in na nizki temperaturi pražimo približno 3 minute. Popražene koščke hruške primešamo kuhani ajdovi kaši, dodamo še zrnati sir, dobro premešamo in zajtrk je pripravljen.
ČAS PRIPRAVE: 20 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Lea Svetlin
Komentarji (0)