Ajdova kaša z jurčki
Ajda je preprosto žito, ima pa izjemno hranilno vrednost. Bogata je z magnezijem in poskrbi za nižji krvni pritisk. Priprava ajdove kaše je enostavna, obrok z ajdo pa nas nasiti za dlje časa.
SESTAVINE:
* 200 g ajdove kaše
* jurčki (po želji)
* čebula
* česen
* olivno olje
* sol, poper
* peteršilj
* timijan
* jajce
* light kisla smetana
OPIS POSTOPKA:
1. V posodo stresi kašo in jo v slani vodi kuhaj 20 min na zmernem ognju.
2. Ko nabrekne, jo odcedi.
3. Operi in nasekljaj peteršilj, čebulo in česen.
4. Očisti in operi gobe.
5. V ponev nalij malo olivnega olja, počakaj da se malo segreje.
6. Dodaj čebulo, posoli in praži, dokler se ne zmehča.
7. Dodaj gobe in jih 5 min (oz. do porjavitve) praži.
8. Dodaj česen, peteršilj in timijan po okusu.
9. Dodaj kuhano kašo, popopraj in posoli.
10. Mešaj in stri eno jajce ter še 2-3 min praži na zmernem ognju.
11. Stresi na krožnik, dodaj peteršilj za okras, ter si privošči se nekaj kisle smetane in po želji rdečo peso.
ČAS PRIPRAVE: 30 min
RECEPT PRIPRAVILA: Vanja Š.
Komentarji (0)