Ajdova kaša z lososom in zelenjavo iz pečice
SESTAVINE (za 4 osebe):
* 200 g predhodno namočene ajdove kaše
* 200 g sveže ali zamrznjene cvetače
* 100 g brstičnega ohrovta
* 200 g lososa (file ali dimljen)
* 200 g veganske kokosove smetane za kuhanje
* 2 srednji čebuli
* 3 stroki česna
* začimbe po želji
OPIS POSTOPKA: Naprej pripravimo ajdovo kašo. Namočeno odcedimo, dodatno speremo in kuhamo v osoljeni vodi 10 min. Na olivnem olju prepražimo čebulo, česen in narezano zelenjavo. Na koncu dodamo na koščke narezanega lososa. Vse skupaj premešamo in dodamo skuhano ajdovo kašo (3/4 vode odlijemo). Dodamo smetano in začinimo po okusu. Segrejemo pečico na 200 ° V pekač stresemo dobro premešano ajdovo kašo in poravnamo. Po želji lahko potresemo sir. Pečemo približno 20 min oz. dokler ni po vrhu zlato- rjavo zapečeno.
ČAS PRIPRAVE: 1h
RECEPT PRIPRAVILA: Erika Debevec
Komentarji (0)