VIDEO: Otroci jih obožujejo: ajdovi mango kosmiči v dveh minutah
Ajdovi kosmiči so odlična izbira za začetno uvajanje goste hrane. So prijetnega naravno sladkega okusa po oreščkih, hitro se skuhajo in so zelo mehki. Ajda ne vsebuje glutena in je zato primerna tudi za tiste, ki ga ne smejo uživati ali pa ga ne želijo uživati.
SESTAVINE:
* 2 dl mleka (navadno, rastlinsko …)
* 5 žlic ajdovih kosmičev
* 5 žlic vode (po potrebi)
* ščep cejlonskega cimeta
* Polovica manga (tretjina za kašo in preostalo za nadev)
* Kokosov čips (po želji)
OPIS POSTOPKA: Ajdove kosmiče na hitro pokuhamo v mleku in počakamo, da se zmes malenkost ohladi. Narežemo mango, dodamo ohlajene kosmiče in zmešamo s paličnim mešalnikom. Če je zmes pregosta, dodamo še malo vode. Prelijemo v skodelico in postrežemo s sveže narezanim mangom in po želji dodamo še kokosov čips ali nastrgan kokos (odvisno od starosti).
Komentarji (0)