Arašidove mini tortice brez peke
SESTAVINE (za 8 porcij):
Osnova:
* 100 g mandljeve moke
* 20 g pravega kakava
* 3 žlice tekočega kokosovega olja
* 2 zlici tekočega medu
Nadev:
* 4 žlice arašidovega masla
* 3 žlice tekočega kokosovega olja 2
* žlici tekočega medu
* 3 žlice tople vode
* Ščep soli
Preliv:
* Temna čokolada
* Po potrebi malo kokosovega olja
* Praženi arašidi
OPIS POSTOPKA: Najprej si pripravimo sestavine za osnovo. Vse naštete sestavine damo v posodo in dobro premešamo. Sama sem za pripravo tortic uporabila silikonske modelčke za muffine. V vsak model damo malo mase za osnovo (enakomerno jo razporedimo med 8 modelov). S prsti ali žlico maso dobro pritisnemo ob dno. Nato se lotimo priprave nadeva. Za nadev damo vse sestavine v sekljalnik in mešamo, da dobimo gladko maso. Maso razporedimo v modele in damo v zamrzovalnik za 4-6 ur, da se strdi. Ko so tortice dovolj ohlajene jih brez težav odstranimo iz modelov. Prelijemo jih s stopljeno čokolado in posujemo s praženimi arašidi. Hranimo jih v hladilniku.
ČAS PRIPRAVE: 30 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Urška Škorjanc
Komentarji (0)