Arašidove ploščice
SESTAVINE:
"Karamela":
* 200 g datljev (izkoščičenih)
* 3 polne žlice arašidovega masla
* ščep soli
* vanilin ekstrakt
Dno:
* 1/3 "karamele"
* 80 g ovsenih kosmičev
Obliv:
* 100 g temne čokolade
Ostalo:
* 80 g praženih neslanih arašidov
OPIS POSTOPKA: Datlje po potrebi izkoščičimo in jih prelijemo z vročo vodo. Pustimo 15 minut, da se datlji zmehčajo in nekoliko napijejo s tekočino. Med tem časom zmeljemo ovsene kosmiče, da dobimo ovseno moko. Datlje in malo tekočine zmeljemo v gladko pasto. Dodamo vanilijo, sol in arašidovo maslo. Premešamo, da dobimo gladko kremo. 1/3 kreme dodamo k ovseni moki in premešamo, da se sestavine povežejo. Uporabimo manjši pekač, ki ga obložimo s papirjem za peko. Nanj položimo ovseno zmes, ki jo enakomerno razporedimo (višina naj bo slab cm). Na ovseno dno enakomerno razporedimo "karamelno" plast, nanjo pa damo še arašide, ki jih razporedimo in rahlo potisnemo v kremo. Vse skupaj damo v zamrzovalnik za eno uro. Nato ploščico narežemo na poljubno velike kose, ki jih oblijemo z raztopljeno temno čokolado. Pa dober tek.
ČAS PRIPRAVE: 20 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Urška Škorjanc
Komentarji (0)