Arašidovi piškoti s čokolado
SESTAVINE:
* 50 g arašidovega masla
* 100 g kokosovega olja
* 100 g sladkorja ali nadomestka sladkorja
* Vanilin pasta
* 1 jajce
* Pol pecilnega praška
* 250 g pririne moke
* Temna čokolada za pomakanje
OPIS POSTOPKA: V posodo damo arašidovo maslo, kokosovo olje in sladkor. Stepamo, da se sestavine med sabo povežejo. Nato dodamo jajce in vanilin pasto ter ponovno stepamo. Nazadnje dodamo še moko s pecilnim praškom. Umestimo testo. Oblikujemo dve "klobasi", ki ju damo na hladno za vsaj eno uro. Nato narežemo kolobarje debeline 0,5 mm in jih polagamo na pekač, obložen s papirjem za peko. Pečemo pri 180 stopinjah, 10-12 minut. Ko se piškoti ohladijo jih pomočimo v čokolado. Preden piškote postrežemo, počakamo da se čokolada strdi.
ČAS PRIPRAVE: 30 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Urška Škorjanc
Komentarji (0)