Arašidovi piškoti s pekani in čokolado
SESTAVINE:
* 100 g kokosovega olja (mehko a čvrsto)
* 70 g arašidovega masla
* 80 g rjavega sladkorja
* 1 jajce
* ščep soli
* 150 g pšenične bele moke
* 1 žlička pecilnega praška
* 3 žlice temnih čokoladnih kapljic
* pest pekanov
OPIS POSTOPKA: V posodo damo kokosovo olje, arašidovo maslo in sladkor. Mešamo, da se sestavine povežejo in zmes nekoliko naraste. Dodamo jajce in mešamo še toliko, da se jajce povsem vmeša v zmes. Nato dodamo še preostale suhe sestavine-moko s pecilnim praškom in soljo. Zmešamo z žlico ali lopatico, da dobimo testo. Nazadnje dodamo še čokoladne kapljice in pekan orehe. Testo naj počiva na hladnem toliko časa, da se učvrsti (vsaj pol ure). Nato testo oblikujemo v kroglico, ki jo sploščimo. Polagamo jih na pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko. Pečemo pri 180 stopinjah 15-20 minut, toliko da piškoti enakomerno porjavijo. Piškoti so zelo rahli in se kar topijo v ustih.
ČAS PRIPRAVE: 60 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Urška Brodnik
Komentarji (0)