Arašidovi piškoti z malinami
SESTAVINE:
* 3/4 skodelice pirine moke
* 3/4 skodelice ovsene moke (zmleti ovseni kosmiči)
* 1 žlička pecilnega praška
* 1/2 žličke himalajske soli
* 1/4 žličke mletega cimeta
* 1/3 skodelice kokosovega olja
* 1/3 skodelice kokosovega sladkorja
* 2 žlici naravnega arašidovega masla
* 1/2 žličke vanilije
* 1/3 skodelice kokosovega mleka
* 1 žlica mletih lanenih semen + 2 žlice vode
* 1/2 skodelice svežih ali zamrznjenih malin
* kokosov čips
OPIS POSTOPKA: Pečico ogrejemo na 180ºC. V skledi zmešamo pirino in ovseno moko, pecilni prašek, himalajsko sol in cimet. V drugo skledo damo kokosovo olje (trdno), kokosov sladkor, arašidovo maslo, vanilijo, kokosovo mleko in lanena semena, ki smo jih predhodno zmešali z vodo (in počakali 3 minute). Mokre sestavine nato dobro premešamo, nato dodamo še pripravljene suhe sestavine in ponovno temeljito premešamo.
Iz mase oblikujemo kroglice enakih velikosti, ki jih polagamo na pekač, obložen s papirjem za peko. Kroglice potlačimo z vilico, ki smo jo malce pomokali. V sredini naredimo luknjice, v katere dodamo 1 žličko pretlačenih malin, po vrhu pa potresemo kokosov čips.
Piškote pečemo 20 minut, nato jih malce ohladimo ter postrežemo.
ČAS PRIPRAVE: 30 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Ana Čeperlin
Komentarji (0)