Arašidovi rogljički
* 300 g pirine bele moke
* 1 kvas
* 1 vanili
* mala žlička soli
* 80 g nesoljenih arašidov
* 40 g masla
* 1,5 dl mleka (ovseno, lahko navadno)
Za nadev:
* 2 koščka temne čokolade ali marmelado ali arašidovo maslo ali nutelo
1. V posodo damo moko, kvas, vanili in drobno zdrobljene arašide(v multipraktiku).
2. V mleku (na štedilniku) raztopimo maslo in vse skupaj dobro segrejemo.
3. Prvim sestavinam dodamo mleko z maslom in naredimo mehko testo, gnetemo ga tako dolgo, da se več ne lepi.
4. Testo vzhajamo 40 minut.
5. Oblikujemo okrogel hlebček in ga razdelimo na 8 delov.
6. Vsak del razvaljamo v štirikotnik, na spodnji del damo 2 koščka temne čokloade…in ga zavijemo ter upognemo. Če želiš lepši izgled, zgornji del testa malo narežeš, da ko zaviješ nastanejo lepi trakci.
7. Vsak rogljiček namažemo z rumenjakom in pustimo vzhajati 30 min.
8. Pečemo na 200 stopinj 15 minut.
RECEPT PRIPRAVILA: Gaja Prestor
Komentarji (0)