Bagels
SESTAVINE (Za 4 kose):
* 150 g moke
* 200 g grškega jogurta
* žlička soli
* 1 vrečica pecilnega praška
* 1 jajce za premaz
* mešana semena za posip
OPIS POSTOPKA: Premešamo in dodamo grški jogurt. Ponovno premešamo, da se sestavine povežejo. Maso stresemo na delovno površino in oblikujemo hlebček, ki ga razdelimo na 4 enake dele. Vsak del oblikujemo v kroglico, ki ji na sredini naredimo luknjo. Tako pripravljene štručke odlagamo na pekač, ki ga obložimo s papirjem za peko. Vsako štručko premažemo s stepenim jajcem in posujemo z mešanico semen. Pečemo v predogreti pečici pri 190 stopinjah, toliko časa, da štručke enakomerno porjavijo (20-25 min).
ČAS PRIPRAVE: 45 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Urška Brodnik
Komentarji (0)