Bananin kruh z domačo Nutello
Odličen kruh brez glutena.
SESTAVINE:
* ½ skodelice ajdove moke
* ½ skodelice mandljeve moke
* 1 in ½ čž pecilnega praška
* ½ čž soda bikarbone
* 1 čž vanilije v prahu
* ščep himalajske soli
* 2 jajca
* ¼ skodelice kokosovega olja, stopljenega
* ¼ skodelice jabolčnega kisa
* ¼ skodelice mandljevega mleka (ali kokosovo, ovseno)
* 3 zelo zrele banane
* 3 JŽ kokosovega sladkorja (po želji; meni so 3 banane dovolj sladke zato ne dodajam kokosovega sladkorja)
* domača Nutella (za recept poglej tukaj)
JŽ – jušna žlica čž – čajna žlička 1 skodelica – merilo je lahko jogurtov lonček, če nimate merilnih skodelic
OPIS POSTOPKA: Segrejte pečico na 175 stopinj. Prvo zmešajte vse suhe sestavine (ajdova moka, mandljeva moka, pecilni prašek, soda bikarbona, vanilija in sol). V drugi skledi zmešajte tekoče sestavine (2 jajca, kokosovo olje, jabolčni kis, mandljevo mleko in banane). Tekoče sestavine prelijte v suhe in premešajte. Vlijte ¼ mase na dno pekača in v sredico previdno namažite z Nutello, nato po vrhu prelijte vso ostalo maso. Pecite 45 minut. Postrezite s sladoledom brez sladkorja ali kokosovo smetano.
ČAS PRIPRAVE: 60 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Tereza Poljanič (teresamisu)
Komentarji (0)