VIDEO: Bananin sladoled z arašidovim maslom
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

VIDEO: Bananin sladoled z arašidovim maslom

SESTAVINE:
* 2 banani
* 2 žlici arašidovega masla
* 70 ml mleka

Preliv:
* 20 g temne čokolade s stevio
* 1 žlička kokosovega olja 

OPIS POSTOPKA: Banano narežemo na kolobarčke in jo zamrznemo. Zamrznjeno banano rahlo odtajamo in jo na hitro zmiksamo, da dobimo manjše koščke. Dodamo arašidovo maslo in mleko in vse skupaj dobro zmiksamo, da dobimo lepo kremasto strukturo. Sladoled razporedimo po manjšem pekaču in ga 30 minut pustimo “počivati” v skrinji (dlje ne, ker je potem pretrd in izgubi kremasto strukturo). Medtem ko sladoled v skrinji “počiva”, pripravimo še čokoladni preliv - čokolado skupaj s kokosovim oljem stopimo nad vodno kopeljo. Stopljeno čokolado prelijemo čez bananin sladoled, po vrhu pa lahko potresemo še poljubne dodatke.

ČAS PRIPRAVE: 40 minut 
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Nastja

 

* 2 banani * 2 žlici arašidovega masla * 70 ml mleka Preliv: * 20 g temne čokolade s stevio * 1 žlička kokosovega olja   Banano narežemo na kolobarčke in jo zamrznemo. Zamrznjeno banano rahlo odtajamo in jo na hitro zmiksamo, da dobimo manjše koščke. Dodamo arašidovo maslo in mleko in vse skupaj dobro zmiksamo, da dobimo lepo kremasto strukturo. Sladoled razporedimo po manjšem pekaču in ga 30 minut pustimo “počivati” v skrinji (dlje ne, ker je potem pretrd in izgubi kremasto strukturo). Medtem ko sladoled v skrinji “počiva”, pripravimo še čokoladni preliv - čokolado skupaj s kokosovim oljem stopimo nad vodno kopeljo. Stopljeno čokolado prelijemo čez bananin sladoled, po vrhu pa lahko potresemo še poljubne dodatke.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.