Bananine tortice z mangom
SESTAVINE:
* 1 zrela banana
* 20 g kokosovega sladkorja
* 1 manjše jajce (lahko je tudi nadomestek iz lanenih semen)
* 35 g kokosovega olja
* 15 g rastlinskega mleka
* 1/2 žličke vaniljevega ekstrakta
* 65 g pirine moke
* 15 g mango freshy v prahu
* 0.6 g oz. 1/8 žličke sode bikarbone
* 1/8 žličke soli
* 150 g kokosove smetane za stepanje
* 40 g mango freshy prahu
OPIS POSTOPKA: Ogrej pečico na 180°C in postavi 6 papirnatih posodic za mafine v pekač za mafine. V posodi dobro zmečkaj banano in ji dodaj kokosov sladkor, jajce, mleko, vaniljev ekstrakt in dobro premešaj. V drugi posodici zmešaj moko, 15 g mango freshya, sol in sodo bikarbono. To mešanico dodaj k bananini mešanici in vse skupaj dobro premešaj. Razporedi maso v paprinate posodice in peci 10-15 minut. Preveri, če je pečeno tako, da v mufin zabodeš zobotrebec ali nož, če je pečeno, na nožu ne ostane nič mokre mase. Pripravi kremo: stepi kokosovo smetano s 40 g mango freshya, nato nabrizgaj na ohlajene kolačke.
ČAS PRIPRAVE: 25 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Dea Kepic
Komentarji (0)