Bananini krofi
SESTAVINE:
* 210 g polnozrnate moke
* 1,5 žličke pecilnega praška
* ščepec soli
* 1/4 žličke sode bikarbone
* 1/4 žličke mletega muškatnega oreščka
* 1/4 žličke cimeta
* 3 pretlačene banane
* 2 veliki jajci
* 80 g kokosovega sladkorja
* 60 ml rastlinskega olja
* 2 žlici mleka
OPIS POSTOPKA: Pečico segrejemo na 175°C. V eni skledi zmešamo vse suhe sestavine za krofe, v drugi skledi, z ročnim mikserjem, zmiksamo vse mokre sestavine. Mokre sestavine vlijemo v suhe sestavine in mešamo, dokler se ne povežejo. Testo z žlico razporedimo v pekač za krofe, ki jih napolnimo približno 3/4. Pečemo 12-14 minut oziroma dokler niso pečeni. Ohladimo v pekaču (približno 5 minut) in jih po želji okrasimo.
ČAS PRIPRAVE: 15 min
RECEPT PRIPRAVILA: Klara Rutar
Komentarji (0)