Beljakovinski brownie
SESTAVINE:
* 100 g črnega fižola iz pločevinke
* 15 g kakava v prahu
* 55 g beljakovin v prahu (okus čokolada)
* 60 g mandljevega mleka
* 1 jajce
* 55 g kokosovega olja (stopljenega)
* 100 g javorjevega sirupa
* 1 žlička pecilnega praška
* 60 g koščkov temne čokolade
* ščepec soli
OPIS POSTOPKA: Pečico segrejemo na 175 °C. Manjši pekač obložimo s peki papirjem. Kokosovo olje stopimo v kozici. V blender dodamo fižol (ki smo ga sprali), mandljevo mleko, jajce, kokosovo olje in javorjev sirup in dobro zmiksamo. Maso prelijemo v posodo, kamor dodamo še ostale sestavine, razen koščkov temne čokolade in dobro zmešamo. Na koncu dodamo še pol koščkov temne čokoalde in zmešamo z žlico. Maso prelijemo v pekač in posujemo s preostalimi koščki temne čokolade. Pečemo 18-20 min in nato brownie ohladimo. Ko je ohlajen ga narežemo na koščke in postrežemo.
ČAS PRIPRAVE: 10 min priprave, 18-20 min peke
RECEPT PRIPRAVILA: Klara Rutar
Komentarji (0)