VIDEO: Beljakovinski browniji in muffini
Beljakovinski browniji
SESTAVINE:
* 3 srednje velike banane
* 15 g beljakovin v prahu okus čokolada
* 20 g 100% kakava v prahu
* 160 g arašidovega masla
* 45 g temne čokolade
OPIS POSTOPKA: V večji posodi zmečkamo banane, dodamo beljakovine v prahu, kakav v prahu ter arašidovo maslo. Maso dobro premešamo z žlico, da ni več sledi večjih koščkov banane in da se sestavine lepo združijo. Položimo v naprej pripravljen pekač obložen s peki papirjem in po vrhu položimo koščke čokolade za peko. V prehodno ogreti pečici za 175 stopinj pečemo 20 minut.
Beljakovinski muffini
SESTAVINE:
* 50 g beljakovin v prahu okus čokolada
* 90 g kokosove ali mandljeve moke
* 2 žlici 100% kakava
* 1 žlička pecilnega praška (iz vinskega kamna)
* 1 banana
* 200 g oz. 5 žlic kisle smetane ali grškega jogurta
* 4 beljaki
* 50 g nasekljane temne čokolade
OPIS POSTOPKA: Zmešamo vse suhe sestavine: čokoladne beljakovine, kokosovo ali mandljevo moko, kakav ter pecilni prašek. V smoothie makerju ali s paličnim mešalnikom zmešamo banano in kislo smetano in jo dodamo suhi mešanici. Dodamo še sneg iz 4 beljakov in vse skupaj počasi premešamo kar z žlico.
V pekač za mafine damo papirnate modelčke ali pa uporabimo silikonske modelčke za mafine. Napolnimo jih na 2/3, saj se še masa rahlo dvigne.
Posujemo jih še s temno čokolado in jih damo v pečico na 180 stopinj za 15 minut.
Komentarji (0)