Beljakovinski polnozrnati šmorn
Legendarni carski praženec ali šmorn tokrat z beljakovinami.
SESTAVINE:
* 2 dl mleka
* polnozrnata pirina moka
* 1 jajce
* ščepec soli
* 1 merica proteinskega/beljakovinskega praška (priporočamo okus banana)
* kokosova mast/olje
* suhe brusnice
OPIS POSTOPKA: V posodo sem natočila mleko, ga solila, vanj ubila 1 jajce, dodala beljakovinski prašek z okusom banane in z metlico vse skupaj premešala. Po žlicah sem med stalnim mešanjem dodajala moko, dokler masa ni postala ravno prav gosta. Na štedilniku sem v posodi segrela kokosovo mast in vanjo vlila maso za šmorn. Ko je bila na eni strani pečena sem jo obrnila in razkosala, da se je testo speklo z vseh strani. Na koncu sem po vrhu posula še suhe brusnice. Obrok je odličen za pred ali po treningu.
ČAS PRIPRAVE: 10 min
RECEPT SESTAVILA: Lucija Lončar
Komentarji (0)