Bezgov šmorn
Legendarni carski praženec, po domače šmorn, tokrat v malo drugačni podobi: narejen z bezgom.
SESTAVINE:
* 4 cvetove bezga
* 2 jajci
* 3 dkg eritritola
* 12 dag mehke pirine moke
* ščepec himalajske sol
* 1/4 l mleka
* 4 žlice kokosovega olja
* akacijev med z zelišči
OPIS POSTOPKA: Pripravimo maso za šmorn: umešamo jajca in eritritol nato dodamo še moko, sol in mleko. V ponev damo kokosovo olje in počakamo, da se stopi. Malo mase nalijemo v ponev, nanj položimo bezgov cvet in nato še malo mase. Ko je na spodnji strani zapečeno, odrežemo vrh brezgovega cveta in obrnemo. Na koncu prelijemo še z akacijevim medom z zelišči.
ČAS PRIPRAVE: 10 min
RECEPT SESTAVILA: Malinca Ana H.
Komentarji (0)