Biskvit s sadjem
SESTAVINE:
* 2 skodelici pšenične bele moke (lahko je tudi pirina)
* ½ skodelice eritritola/kokosovega sladkorja (lahko tudi manj, vendar količino nadomestimo z moko)
* 1 jajce
* 1 žlica kokosovega olja
* 1 skodelica mleka
* par kapljic vaniljeve arome
* mešano sadje
** kot merico uporabljam skodelico za kavo
OPIS POSTOPKA: Najprej penasto vmešamo jajce in eritritol. Nato dodamo moko, kokosovo olje in mleko ter dobro premešamo z mešalnikom. Po želji lahko nekaj moke nadomestite s kakavom in dobite čokoladno različico biskvita.
Biskvit nalijemo v pekač, ki smo ga prej naoljili. Po masi nato potresemo sadje po želji, jaz sem uporabila ribez, borovnice, maline in jagode.
Sama sem uporabila 3 zelo nizke pekače, premera približno 16 cm, zato sem biskvit pekla zgolj 10 minut na 180 stopinjah. Če boste uporabili večji pekač prilagodite čas pečenja.
ČAS PRIPRAVE: 20 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Alja
Komentarji (0)