Biskvit z mascarpone kremo
SESTAVINE:
* 6 jajc
* 4 žlice medu
* 4 žlice 100% kakava
* 6 žlic pirine moke
* 1/2 pecilnega praška
Krema:
* 250g mascarpone sira
* 100ml tekoče sladke smetane
* 2 žlici medu
* 1 velika žlica kokosa
OPIS POSTOPKA:
Biskvit: V veliko posodo damo jajca in med, stepemo približno 10 minut dokler ne dobimo kremasto maso. V skodelico dajte malo moke in pecilni prašek in zmešate in dodajte potem v maso. Počasi vsipamo kakav in moko ter vmes rahlo mešamo z žlico. Ko dodajate moko je boljše če jo presejete. Ko imate zmes pripravljeno, dajte v pekač in položimo na peki papirjem in biskvit enakomerno razmažemo. Pečemo približno 15 do 20 minut na 180 stopinj.
Krema: Ko se biskvit peče, pripravimo kremo. Stepemo smetano, dodamo mascarpone sir, med in kokos ter z nizko hitrostjo premešamo z električnim mešalnikom. Biskvit ohladimo, ga prerežemo na pol in odstranimo s papirja. Na eno polovico namažemo kremo in prekrijemo z drugo polovico biskvita. Po želji lahko biskvit tudi namočite z sokom, da je bolj sočen. Biskvit postavimo v hladilnik.
ČAS PRIPRAVE: 25min + 20 min peka
RECEPT PRIPRAVILA: Doroteja
Silvia Ravnjak
Zanima me velikost pekača. Hvala vam.