Biskvit za torto
SESTAVINE:
* 120 g pirine polnozrnate moke
* 70 g ajdove moke
* 60 g Happy cacao mix
* 5 jajc
* 70 g kokosovega sladkorja
* 1 pecilni prašek
* 1 dl olivnega olja
* 2 dl mleka
OPIS POSTOPKA: Rumenjake ločimo od beljakov. Rumenjake in kokosov sladkor zmiksamo na najvišji hitrosti, da dobimo puhasto zmes. Dodamo mleko in olje ter zmiksamo. V ločeni posodi presejemo moko, pecilni prašek in Happy cacao mix ter zmiksamo z mokrimi sestavinami. Na koncu beljake stepemo v sneg in zelo počasi z lopatko vmešamo k ostali masi. Iz peki papirja izrežemo krog v velikosti pekača (jaz sem uporabila pekač premera 20 cm) in ga položimo na dno pekača. Pečemo v ogreti pečici na 180 °C od 35–40 minut.
Biskvit ohladimo in razrežemo na 3 plasti in nadevamo po želji.
Jaz sem pripravila osvežilen nadev z grškim jogurtom in sadjem. Recept najdeš tukaj.
ČAS PRIPRAVE: 50 min
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Anja
Komentarji (0)