Blitvina pita
SESTAVINE:
Testo za pito:
*100 g riževe moke
*100 g ajdove moke
*¾ čajne žličke soli
*3 jedilne žlice stopljenega kokosovega olja
*voda po potrebi
Nadev:
*350 g tofuja
*1 skodelica rastlinskega mleka
*1 jedilna žlica kvasnih kosmičev
*1 pest indijskih oreščkov
*1 čajna žlička limoninega soka
*1 čajna žlička soli
*½ sesekljane čebule
*1 strok česna
*velik šop blitve
*listi sveže bazilike
*artičoke
*koruza
OPIS POSTOPKA: • Okrogel pekač obložimo s peki papirjem. Nato naredimo testo za pito. Testo za pito nato s prsti oblikujemo po pladnju in pekač postavimo v zamrzovalnik. • Za nadev damo vse sestavine, razen zadnjih štirih, v blender in jih dobro zmeljemo. • Nato nadevu dodamo še blitvo, ki smo jo predhodno poparili, narezane liste sveže bazilike, artičoke in koruzo. • Nadev vlijemo na testo za pito in pito pečemo na 180°C približno 30 – 40 minut.
ČAS PRIPRAVE: 1 ura
RECEPT PRIPRAVILA: Ema Glušič
Komentarji (0)