Bogat kari z rdečo lečo in mandljevim maslom
SESTAVINE:
* 1 lonček rdeče leče
* 2 lončka paradižnikove omake
* 2 lončka zelenjavne jušne osnove
* 1 lonček kokosovega mleka iz pločevinke
* 4 žličke mandljevega masla
* 4 stroki česna
* 2 žlički curryja v prahu (blagega)
* 1 žlička kurkume v prahu
* 1 žlička mešanice začimb 'garam masala'
* ½ žličke drobljenih koriandrovih listov
* ¼ žličke ingverja v prahu
* olivno olje
* sol, poper
* 2 žlici tapiokine moke (po želji)
* šop kodrolistnega ohrovta ali špinače/blitve
OPIS POSTOPKA: Na malce olivnega olja na hitro prepražimo nasekljan česen in začimbe. Dodamo lečo (najbolje namočeno čez noč) in prelijemo s paradižnikovo omako ter zelenjavno jušno osnovo. Kuhamo okoli 15-20 minut, toliko, da se leča zmehča. V skodelici z vilico zžvrkljamo kokosovo mleko, mandljevo maslo in po želji tapiokino moko (če želimo omako še nekoliko zgostiti). V curry primešamo kokosovo-mandljevo mešanico in na manjše kose narezan kodrolistni ohrovt. Kuhamo še nekaj minut, ravno toliko, da se omaka zgosti, ohrovt pa zmehča. Po želji lahko omako delno pomiksamo s paličnim mešalnikom, da bo tekstura curryja še bolj kremasta.
RECEPT PRIPRAVILA: Monika Škorjanc - earthlymonika
Komentarji (0)