Najmanj 25 % popust na VSE

Sekcija: gumb
0dni
0ur
0minut
0sekund
Prijavi se
Kaj pridobiš?
  • Darilo E-izobraževanje: "Osnove zdrave prehrane"
  • Hiter in enostaven pregled naročil
  • Vsi tvoji recepti na enem mestu
  • Dostop do vseh brezplačnih e-knjig
  • Možnost nakupa brezplačne dostave za eno leto
  • Najboljši popusti in druge ugodnosti
  • Brezplačno testiranje novih izdelkov
  • Brezplačno svetovanje
VIDEO: Bolonjska omaka
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

VIDEO: Bolonjska omaka

S Filipom sva v najini prvi kuharski oddaji Vesela žlica (video najdeš spodaj) pripravljala najbolj tipično omako za testenine iz mletega mesa. Uporabite jo lahko za veliko jedi (testenine, rižote, lazanje, musake). 

SESTAVINE (za 2-3 osebe):
* 1 srednje velika čebula
* 2 stroka česna
* 400 g mlete puste govedine 
* 50 ml belega suhega vina (lahko izpustimo)
* 3 žlice olivnega olja
* 400 ml pelatov, paradižnika v koščkih ali svežega paradižnika
* žlička  soli
* ščepec rožmarina
* ščepec popra
* ščepec mlete rdeče paprike 
* ščepec origana
* ščepec bazilike

Testenine – cca 100 g na osebo. 

OPIS POSTOPKA:
V veliki ponvi prepražimo na drobno nasekljano čebulo na olivnem olju. Ko čebula postane zlate barve dodamo še sesekljan česen in meso. Meso pražimo tako dolgo, da spremeni barvo nato ga zalijemo z vinom. Ko vino izhlapi (cca 3 min) prelijemo s pelati ali paradižniki v koščkih. Solimo po potrebi in dodamo začimbe.

Kuhamo še približno 20 minut. Če želimo, da paradižnik dobi bolj sladkasto aromo in če imamo čas, priporočam, da jo kuhate 60 minut na nizki temperaturi. Po potrebi zalijemo z vodo.

Postrežemo z najljubšimi testeninami in potresemo z naribanim parmezanom.

Medtem ko se omaka kuha skuhamo še testenine po navodilih. 

Nasveti:

  • Omako lahko v steklenem zaprtem kozarcu v hladilniku hranimo nekaj dni. Omako lahko tudi zamrznemo in jo potem en dan pred uporabo damo v hladilnik, da se odtali in potem samo pogrejemo.
  • K omaki lahko dodamo tudi poljubno zelenjavo - še posebej se ji poda korenček, paprika in gomoljna zelena.
  • Po želji lahko dodamo v omako tudi žličko sladkorja, da nevtralizira paradižnikovo kislost. 

RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Nastja in Filip 

Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.
Top hiti