Šipkovo olje z vitaminom E 1+1 GRATIS

Sekcija: gumb
0dni
0ur
0minut
0sekund
Prijavi se
Kaj pridobiš?
  • Darilo E-izobraževanje: "Osnove zdrave prehrane"
  • Hiter in enostaven pregled naročil
  • Vsi tvoji recepti na enem mestu
  • Dostop do vseh brezplačnih e-knjig
  • Možnost nakupa brezplačne dostave za eno leto
  • Najboljši popusti in druge ugodnosti
  • Brezplačno testiranje novih izdelkov
  • Brezplačno svetovanje
Borovničeva torta
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Borovničeva torta

Tortica je zelo enostavna za pripravo. Lahko bi jo skombinirali tudi s katerim drugim sadjem (maline, jagode, robide,... ). Tortica je brez moke in žitnih izdelkov, tako, da je primerna tudi za vse alergične na gluten. 

SESTAVINE:
Biskvit:

* 4 jajca
* 4 žlice kokosovega sladkorja
* 4 žlice mandljeve moke
* 1 žlička vanili paste ali vaniljevega ekstrakta
* 3 žlice kakava v prahu
* 1 žlica psiliuma
* 1 pest čokoladnih kapljic ali nasekljane čokolade
Sadna plast:
* 400 g borovnic (ameriške ali gozdne)
* 2 žlici kokosovega sladkorja
* 1 žlica indijskega trpotca
Mascarpone krema:
* 500 g mascarpone sirčka
* 100 g grškega jogurta
* 250 ml smetane za stepanje
* 100 g bele čokolade
* 3 žlice borovnic iz borovničevega nadeva
* 1 žlička konjak glukomanana
Okrasitev:
* 100 g temne čokolade 

OPIS POSTOPKA: 
Biskvit: Ločimo rumenjake in beljake. Iz beljakov stepemo čvrst sneg. Rumenjakom dodamo kokosov sladkor in stepamo približno 5 minut, da dobimo kremasto strukturo. K rumenjakom primešamo še vse ostale sestavine. Na koncu s kuhalnico primešamo še sneg. Pečemo 20 minut na 180 stopinj.

Borovničev nadev: Borovnice in kokosov sladkor damo v kozico in na rahlem ognju pokuhamo. Da borovnice malo spustijo sok. Dodamo še žličko psiliuma, zmešamo in pustimo da se ohladi. Borovničev nadev vlijemo čez ohlajen biskvit. Pustimo približno 3 žlice za v mascarpone nadev.

Mascarpone nadev: Belo čokolado nad vodno kopeljo počasi stopimo in pustimo da se malo ohladi. Med tem časom grški jogurt in smetano za stepanje zmešamo in z električnim mešalnikom stepamo, da dobimo čvrsto kremo. Dodamo po žlicah še mascarpone in vmes mešamo. Dodamo še borovice, konjak glukomanan in pa ohlajeno belo čokolado. Vse dobro premešamo in namažemo nad borovničev nadev.

Torto lahko okrasimo po želji. Sama sem uporabila samo nasekljano temno čokolado. 

ČAS PRIPRAVE: 2 uri 
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Andreja

Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.
Top hiti
Midas Pixel