40 % popusta na vse za lepe lase

Sekcija: gumb
0dni
0ur
0minut
0sekund
Prijavi se
Kaj pridobiš?
  • Darilo E-izobraževanje: "Osnove zdrave prehrane"
  • Hiter in enostaven pregled naročil
  • Vsi tvoji recepti na enem mestu
  • Dostop do vseh brezplačnih e-knjig
  • Možnost nakupa brezplačne dostave za eno leto
  • Najboljši popusti in druge ugodnosti
  • Brezplačno testiranje novih izdelkov
  • Brezplačno svetovanje
Borovničeva tortica z belo čokolado
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Borovničeva tortica z belo čokolado

SESTAVINE:
Za borovničev biskvit:
* 180 g bio bele pšenične moke
* 120 g masla
* 2 jajci
* 1 dl mleka
* sok ene limone
* 160 g kokosovega sladkorja
* 130 g zamrznjenih ali svežih borovnic
* žlička pecilnega praška
Za bel čokoladni mousse:
* 625 ml sladke smetane za stepanje
* 230 g bele čokolade
* 3 lističi želatine (lahko jo nadomestite z agar agarjem)

 
OPIS POSTOPKA:
Priprava biskvita:
1. zmešamo moko in pecilni prašek
2. zmešamo mleko in limonin sok ter premešamo, pustimo, da se rahlo sesiri
3. maslo segrejemo na sobno temperaturo in ga stepamo z električnim mešalnikom skupaj s kokosovim sladkorjem vsaj 5 minut (toliko, da maslo posvetli in je penasto)
4. maslu in kokosovemu sladkorju postopoma dodamo dve jajci in mešamo, toliko, da se popolnoma vmešajo
5. nato izmenično dodajamo moko in mleko ter ves čas mešamo
6. na koncu vmešamo še borovnice
7. vlijemo v namaščen 22 cm pekač za torte in pečemo 45 – 50 minut pri 180 °C
8. biskvit dobro ohladimo in razrežemo na dva dela
9. pri torti uporabimo kasneje eno plast biskvita, ostalo lahko poješ (zelo dober biskvit)
Priprava moussa:
1. lističe želatine za 10 minut namočimo v hladno vodo
2. nad vodno kopeljo stopimo belo čokolado
3. v kozici segrejemo 125 ml smetane do vretja
4. odstavimo in k vroči smetani dodamo odcejene namočene lističe želatine
5. premešamo, da se želatina popolnoma raztopi
6. smetano z želatino primešamo k beli čokoladi in zmešamo
7. preostalih 500 ml smetane stepemo
8. ko je zmes smetane in bele čokolade rahlo ohlajena (a še vedno topla) ji postopoma nežno vmešamo stepeno smetano
Zlaganje torte:
1. torto lahko zlagamo v večjem pekaču, kot ga uporabimo pri peki biskvita, lahko pa biskvit obrežemo in jo zložimo v enakem, kot je bila pečena
2. v obroč položimo biskvit
3. čez prelijemo mousse bele čokolade in zravnamo vrh
4. postavimo v hladilnik vsaj za eno uro
5. ko torto odstranjujemo iz obroča si pomagamo s toplim nožem

RECEPT PRIPRAVILA: Gaja Prestor
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.
Top hiti