Borovničevi mafini
SESTAVINE:
* 140 g pšenične moke
* 1 žlička pecilnega praška
* 110 g eritritola
* 100 g kokosove moke
* 1 veliko jajce
* 60 ml stopljenega masla
* 240 ml mleka
* 200 g svežih ali zamrznjenih borovnic
OPIS POSTOPKA:
1. Pečico segrejemo na 200 stopinj Celzija. V vdolbinice pekača za mafine vstavimo papirnate košarice (ali pa jih dobro namastimo s stopljenim maslom).
2. V skledo presejemo moko in pecilni prašek. Dodamo sladkor, sol in kokos ter dobro premešamo.
3. V drugo skledo ubijemo jajca in jih razžvrkljamo z ročno metlico. Prilijemo mleko in stopljeno maslo ter sestavine dobro premešamo. Mešanico vlijemo v skledo s suhimi sestavinami. Z lopatko premešamo samo toliko, da se sestavine navlažijo in sprimejo skupaj.
4. V testo vmešamo 3/4 borovnic. S pripravljenim testom nato skoraj do vrha napolnimo papirnate košarice. Po testu razporedimo preostale borovnice in jih s prsti nežno potisnemo vanj. Mafine pečemo v ogreti pečici 17 minut oziroma toliko časa, da se po vrhu lepo zlato rjavo obarvajo.
5. Pečene mafine vzamemo iz pečice in pustimo počivati približno 5 minut. Nato jih odstranimo iz pekača in ohladimo.
ČAS PRIPRAVE: 10 min + 20 min peke
RECEPT PRIPRAVILA: Maja Kocjan
Komentarji (0)