Bounty kozarček
SESTAVINE (za dva kozarčka):
* 180 g kokosovega jogurta
* 150 ml mandljevega mleka
* 1 žlica tekočega medu ali agavin sirup
* 1 mala žlica vaniljeve paste
* 2 žlici praženega kokosa (kokosova moka)
* 100 g ovsenih kosmičev
* 1 žlica pravega kakava v prahu
* temna čokolada za preliv (po potrebi ji dodamo žličko kokosovega olja)
OPIS POSTOPKA: Vse sestavine razen kakava in čokolade zmešamo v posodi. Okus je boljši, če kokosovo moko pred pričetkom rahlo prepražimo, da zadiši. Polovico mase razdelimo v dva kozarčka. Nato v preostalo maso dodamo kakav, premešamo da se poveže in preostanek mase razdelimo v oba kozarčka, kamor smo že razporedili prvi del mase. Čokoladi (prib 20 g na kozarček) dodamo malo kokosovega olja in jo raztopimo. Enakomerno jo razporedimo v oba kozarčka. Če želimo, da čokolado pred postrežbo počimo (udarimo nanjo z žlico) mora biti sloj čokolade res zelo tanek. Tako pripravljeno kašo damo na hladno za vsaj tri ure.
ČAS PRIPRAVE: 15 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Urška Škorjanc
Komentarji (0)