Bounty ploščice z višnjami
SESTAVINE:
* 1 skodelica izkoščičenih svežih višenj
* 2 skodelici mletega kokosa
* 3 žlice agavinega sirupa ali medu
* 1 žlička vanilijevega ekstrakta
* 3 žlice kokosovega olja
Obliv:
* 100g kvalitetne temne čokolade
* 1 žlica kokosovega olja
OPIS POSTOPKA:
1. Višnje v blenderju drobno zmeljemo. Dodamo ostale sestavine. Maso razporedimo v kvadratni model in zmrznemo za 30 min.
2. Medtem nad vodno kopeljo stopimo čokolado in kokosovo olje, premešamo in počakamo, da se čokolada malo ohladi.
3. Model vzamemo iz zamrzovalnika in maso narežemo na poljubno velike ploščice.
4. Košček za koščkom potopimo v stopljeno čokolado in postavimo v hladilnik, da se sladice strdijo.
ČAS PRIPRAVE: 40 min
RECEPT PRIPRAVILA: Petra Kavšek
Komentarji (0)