Bounty v kozarčku
Če pri peki biskvita ne veste, kam z ostanki, je tale sladička super izbira.
Meni je pri peki tortice ostal rob biskvita, katerega sem uporabila za pripravo bounty-ja v kozarčku.
SESTAVINE (za dva kozarčka):
Biskvit (uporabila sem samo ostanke, se pravi 1/10 biskvita, ki je sestavljen iz):
* 5 jajc
* 5 žlic kokosovega sladkorja
* 5 žlic moke
* 2 žlici kakava v prahu
* Ščep pecilnega praška
Krema za bounty:
* 200 g Mascarponeja
* 5 žlic nastrganega kokosa
* 3 žlice mleka
Čokoladni preliv:
* 100 ml sladke smetane
* 80 g temne čokolade s stevijo
* žlica čokoladno-lešnikovega namaza
Posip:
* kokosov čips
OPIS POSTOPKA: Biskvit spečemo kot za torto ali rolado. Se pravi da najprej penasto stepemo jajca in sladkor, potem pa dodamo še moko, kakav in ščep pecilnega. Pečemo 12 minut na 180 stopinj.
Ohlajen biskvit nalomimo v kozarček. V skodelici zmešamo mascarpone, kokos in dve žlici mleka. V kozici zmešamo/stopimo skupaj sladko smetano, temno čokolado in čokoladno lešnikov namaz.
Na nalomljen biskvit polijemo žlico mleka in stopljeno čokolado. Dodamo kremo, na katero zopet dodamo koščke biskvita. Prelijemo s stopljeno čokolado in posujemo s kokosovim čipsom.
Postavimo v hladilnik za eno uro in postrežemo.
ČAS PRIPRAVE: 10 minut brez peke biskvita
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Mateja
Komentarji (0)