Dodatni 30 % popust na VSE s kodo

Sekcija: gumb
0dni
0ur
0minut
0sekund

 

Prijavi se
Kaj pridobiš?
  • Darilo E-izobraževanje: "Osnove zdrave prehrane"
  • Hiter in enostaven pregled naročil
  • Vsi tvoji recepti na enem mestu
  • Dostop do vseh brezplačnih e-knjig
  • Možnost nakupa brezplačne dostave za eno leto
  • Najboljši popusti in druge ugodnosti
  • Brezplačno testiranje novih izdelkov
  • Brezplačno svetovanje
Bounty v kozarčku
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Bounty v kozarčku

Če pri peki biskvita ne veste, kam z ostanki, je tale sladička super izbira. 
Meni je pri peki tortice ostal rob biskvita, katerega sem uporabila za pripravo bounty-ja v kozarčku.

SESTAVINE (za dva kozarčka):
Biskvit (uporabila sem samo ostanke, se pravi 1/10 biskvita, ki je sestavljen iz):
* 5 jajc
* 5 žlic kokosovega sladkorja
* 5 žlic moke
* 2 žlici kakava v prahu
* Ščep pecilnega praška

Krema za bounty:
* 200 g Mascarponeja
* 5 žlic nastrganega kokosa
* 3 žlice mleka

Čokoladni preliv:
* 100 ml sladke smetane
* 80 g temne čokolade s stevijo
* žlica čokoladno-lešnikovega namaza

Posip: 
* kokosov čips

OPIS POSTOPKA: Biskvit spečemo kot za torto ali rolado. Se pravi da najprej penasto stepemo jajca in sladkor, potem pa dodamo še moko, kakav in ščep pecilnega. Pečemo 12 minut na 180 stopinj. 
Ohlajen biskvit nalomimo v kozarček. V skodelici zmešamo mascarpone, kokos in dve žlici mleka. V kozici zmešamo/stopimo skupaj sladko smetano, temno čokolado in čokoladno lešnikov namaz.
Na nalomljen biskvit polijemo žlico mleka in stopljeno čokolado. Dodamo kremo, na katero zopet dodamo koščke biskvita. Prelijemo s stopljeno čokolado in posujemo s kokosovim čipsom. 
Postavimo v hladilnik za eno uro in postrežemo. 

ČAS PRIPRAVE: 10 minut brez peke biskvita
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Mateja


 

Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.
Top hiti
Midas Pixel