Dodatni 30 % popust na VSE s kodo

Sekcija: gumb
0dni
0ur
0minut
0sekund

 

Prijavi se
Kaj pridobiš?
  • Darilo E-izobraževanje: "Osnove zdrave prehrane"
  • Hiter in enostaven pregled naročil
  • Vsi tvoji recepti na enem mestu
  • Dostop do vseh brezplačnih e-knjig
  • Možnost nakupa brezplačne dostave za eno leto
  • Najboljši popusti in druge ugodnosti
  • Brezplačno testiranje novih izdelkov
  • Brezplačno svetovanje
Božanske cimetove rolce
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Božanske cimetove rolce

Če imate radi mehke, puhaste in dišeče sladice, potem bodo te cimetove rolce naravnost božanske.
Priprava je enostavnejša, kot si morda misliš – rezultat pa tak, da bo dišalo po celem stanovanju, tebi pa bo težko ostati le pri eni! Idealne za razvajanje ob koncu tedna ali kadar si zaželiš nekaj toplega in sladkega iz pečice.

SESTAVINE ZA TESTO:
* 600 g ostre moke
* 50 g sladkorja
* 80 g masla sobne temperature
* 1 zavoj suhega aktivnega kvasa (za 500 g moke)
* 235 g toplega mleka
* 2 celi jajci
* 1 zavoj vanilijevega sladkorja
* 6 g soli

SESTAVINE ZA NADEV:
* 15 g cimeta
* 150 g rjavega sladkorja ali kokosovega sladkorja 
* 80 g masla

SESTAVINE ZA PRELIV:
* 80 g sladkorja v prahu
* 100 g kremnega sira
* 3 žlice mleka

OPIS POSTOPKA:
Priprava testa: Moko, suhi kvas, sladkor in sol zmešamo, nato dodamo mehko maslo (sobne temperature), jajci in toplo mleko (ne prevroče). Vse skupaj gnetemo 10 minut (če imaš multipraktik, ga seveda lahko uporabiš). Testo pustimo vzhajati vsaj 1 do 2 uri oziroma dokler se ne podvoji.

Priprava nadeva: Med vzhajanjem pripraviš nadev tako, da v posodi preprosto zmešaš sladkor in cimet ter rahlo stopiš maslo.

Vzhajano testo stresemo na pomokano podlago, oblikujemo v pravokotnik in ga razvaljamo na približno 5 mm debeline. Na razvaljano testo nanesemo tanek sloj masla in ga posujemo z mešanico cimeta in sladkorja. Nato testo tesno zvijemo v rolico oziroma rulado. Rolado razrežemo na kolobarje debeline približno 2 cm. Bolje je, da pri tem ne uporabimo noža, ampak zobno nitko, saj ta ohrani lepo okroglo obliko rolic. Zobno nitko položimo pod rolado, zgoraj prekrižamo in zategnemo.

Pekač premažemo z maslom in nanj razporedimo rolice z vsaj 1 cm razmaka. Pokrijemo jih in pustimo vzhajati še 20 minut, nato jih pečemo v pečici, ogreti na 170–180 °C, približno 20 minut.

Priprava preliva: Kremni sir miksamo z ročnim mešalnikom vsaj dve minuti, nato dodamo sladkor in mleko ter vse skupaj miksamo še eno minuto. Po želji dodamo še malo mleka, toliko, da dosežemo želeno gostoto. Ko so rolice še vroče, jih prelijemo s prelivom, da se vse lepo poveže in prepoji.

Nato sledi najtežji del – čakanje, da se rolice nekoliko ohladijo, da jih lahko pojemo.

Pa dober tek! 


ČAS PRIPRAVE: 2 uri
RECEPT PRIPRAVILA: Neja Gril

Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (1)

Tanaya Nose, 16 let

Prvič sem jih pekla in mislim da so mi zelo dobro ratal. Po vaših receptih bom še sigurno pekla.
Top hiti
Nedavno ogledani izdelki
Midas Pixel