Božansko hrustljavi jajčevci
SESTAVINE:
* 1 srednje velik jajčevec
* 2 jajci
* 4 žlice tapiokine moke
* 4 žlice drobtin
* 4 žlice naribanega parmezana
* 2 žlički začimb (majaron, timijan, origano ...)
* 1/2 žličke himalajske kristalne soli
* večji ščep popra
* nekaj kapelj ekstra deviškega oljčnega olja
OPIS POSTOPKA: Jajčevec nareži na centimetrske rezine. Pripravi 3 globoke krožnike za sestavine za paniranje. V enega daj tapiokino moko. V drugem razžvrkljaj jajci, posoli in popopraj. Drobtinam v tretjem krožniku pa dodaj začimbe in nariban parmezan. Jajčevec spaniraj, najprej ga daj v moko, nato jajce in nazadnje v drobtine. Spanirane rezine jajčevca položi na s peki papirjem obložen pekač in jih pokapljaj z oljčnim oljem. Speci jih v pečici, ogreti na 200 stopinj, približno 30 minut. Rezine so pečene, ko so lepo zlato rjave barve. Postrezi jih s krompirjevo solato. Dober tek!
ČAS PRIPRAVE: 1,5 ure
RECEPT PRIPRAVILA: Jerneja Šorli
Komentarji (0)