Božična granola
SESTAVINE:
* 200 g ovsenih kosmičev
* ⅓ čajne žličke himalajske soli
* 3 čajne žličke cejlonskega cimeta v prahu
* približno 5 čajnih žličk fiber sirupa
* 50 g ameriških orehov
* 50 g mandljev
* 150 g suhih jabolk
* 80 g temne čokolade brez sladkorja
OPIS POSTOPKA: V posodi zmešamo ovsene kosmiče, ameriške orehe, mandlje, sol in cimet. Mešanico prelijemo z fiber sirupom, približno pet žličk. Po potrebi dodamo več, toliko, da ob koncu mešanja dobimo lepljivo zmes. Zmes enakomerno razporedimo po pekaču, obloženem s peki papirjem. Pečemo približno 25 minut na 160 ⁰C. Zmes med pečenjem 3 krat premešamo. Ko je granola zlato rjavo zapečena, jo vzamemo iz pečice in nanjo potresemo koščke suhih jabolk ter nalomljeno čokolado. Ko se čokolada stopi, celotno zmes ponovno premešamo in nato pustimo, da se granola v celoti ohladi. Shranimo jo v stekleni posodi, lahko tudi za kakšen mesec.
ČAS PRIPRAVE: 40 min
RECEPT PRIPRAVILA: Diabfit Lana - Lana Matjašič Filipič
Komentarji (0)