Božične sladke smrečice
Luštne čokoladne smrečice so popolna poslastica v čarobnem božičnem času. Smrečice pričarajo prav posebno praznično vzdušje. Iz sestavin v receptu lahko pripravite približno 24 smrečic.
SESTAVINE:
Biskvit:
* 90 g mandljeve moke
* 1 merica čokoladnih beljakovin – 30g
* 80 g temne čokolade s stevijo
* 65 g kokosovega olja
* 90 g eritritola
* 2 jajci
Krema:
* 100 g kremnega sira
* 2 žlici masla
* 3 žlice eritritola
* 2 žlici sladke smetana za stepanje
OPIS POSTOPKA:
Biskvit:
1. V manjši posodi skupaj zmešamo mandljevo moko in beljakovine v prahu.
2. Na pari skupaj stopimo temno čokolado in kokosovo olje.
3. V stopljeno čokolado mešanico dodamo eritritol in dve jajci, dobro premešano.
4. Mešanico mandljeve moke presujemo v čokoladno mešanico, vse sestavine z žlico dobro pomešano, da se lepo povežejo.
5. Dobljeno gosto maso za biskvit vlijemo v pekač obložen s peki papirjem.
6. Biskvit pečemo 20-25 minut na 180 stopinj Celzija.
7. Počakamo, da se pečen biskvit ohladi. Biskvit najprej prerežemo vodoravno, po celotni dolžni na tri dele. Nato narežemo biskvit na manjše trikotnike (pod kotom 45°).
Krema:
8. Kremni sir in maslo zmiksamo z električno metlico za stepanje, da krema postane gladka.
9. Kremi dodamo eritritol in ponovno zmiksamo.
10. Dodamo še sladko smetano za stepanje in zadnjič zmiksamo, da krema postane gladka in puhasta.
11. S pomočjo nastavkov za nanos krem na torte, smrekice poljubno okrasimo. Za »deblo« smrečic uporabimo narezane slamice.
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Ana
Komentarji (0)