Božična rolada
SESTAVINE:
Biskvit:
* 6 jajc
* 4 žlice kokosovega sladkorja
* 70 g mletih orehov
* 30 g Happy cacao mix
* 1 žlička cimeta
* 1 žlička ruma
Krema:
* 250 g mascarpone sira
* 100 g grškega jogurta
* vaniljin ekstrakt
Posip:
* Happy cacao mix
OPIS POSTOPKA: Ločimo beljake od rumenjakov. Beljake z električnim mešalnikom stepemo v čvrst sneg, rumenjakom pa dodamo kokosov sladkor in jih penasto umešamo. V maso umešamo mlete orehe, Happy cacao mix, cimet in rum. Na koncu še nežno umešamo sneg. Pečico segrejemo na 180 stopinj. Pekač (velikosti 25 x 35 cm) obložimo s papirjem za peko in nanj razporedimo maso ter pečemo 15 minut. Pečeno testo zvijemo kar skupaj s papirjem za peko in pustimo, da se povsem ohladi.
Medtem pripravimo kremo. Mascarpone zmešamo z grškim jogurtom in vanilijevim ekstraktom. Ohlajeno testo odvijemo in mu previdno odstranimo papir za peko. Do 3/4 ga premažemo s kremo in ponovno zvijemo.Pripravljeno pecivo potrosimo s Happy cacao mixom in postrežemo.
ČAS PRIPRAVE: 30 min
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Anja
Komentarji (0)