Breskova krostata
Enostaven recept za katerega ne potrebuješ več kot 5 minut časa. Res priročna sladica za takrat, ko se mudi ali ko imaš za porabit breskve.
SESTAVINE:
* 1 listnato testo (275 g)
* 4 breskve (lahko tudi iz kompota - v tem primeru ne potrebujemo vanili sladkorja, medu in limone)
* 1 žlica vanili sladkorja
* 1 žlica medu ali agavinega sirupa
* pol limone
* 1 jajce
OPIS POSTOPKA: Pečico segrejemo na 180°C. Breskve narežemo na tanke rezine in jih stresemo v posodo, dodamo še vanili sladkor, med in sok pol limone- vse skupaj premešamo. Listnato testo nato narežemo na 10 pravokotnikov, na vsakega dodamo narezane breskve in vse skupaj premažemo z razžvrkljanim jajcem. Pečemo 15 min in postrežemo. Zraven odlično paše vanili sladoled.
RECEPT PRIPRAVILA: Alja Poharc
Komentarji (0)