Breskova veganska presna torta
SESTAVINE:
Podlaga:
* 4 JŽ datljeve kreme (Eno skodelico datljev za 8 do 12 ur namočiš, tako da voda ravno prekrije vse datlje. Naslednji dan vse skupaj zmiksaš s paličnim mešalnikom, 4 JŽ porabiš za testo, preostalo pa prihraniš za kremo.),
* 1 skodelica indijskih oreškov,
* ½ skodelice mandljev,
* 3 JŽ agavinega sirupa, (ali javorjev sirup)
* 2 JŽ kakava v prahu
* 2 JŽ stopljene kokosove maščobe,
* ščep soli.
Za kremo:
* 2 skodelici olupljenih in na koščke narezanih zrelih breskev,
* 1 skodelica 8 do 12 ur namočenih indijskih oreškov,
* preostala datljeva pasta zmiksanih datljev od količine za podlago
* 50 ml agavinega sirupa (ali javorjev sirup)
* 1/2 čž burbonske vanilije v prahu ( ali 1 strok postrgane burbonske sveže vanilije)
* 1/2 čž cimeta,
* ščep soli,
* 1 JŽ stisnjenega soka limete,
* 100 ml kokosovega olja.
OPIS POSTOPKA:
PODLAGA: Vse sestavine v multipraktiku zmiksaš (kokosovo olje dodaš nazadnje) v čim bolj gladko maso, ki jo s pomočjo lopatke poravnaš v modelu (18 cm premera) in daš v hladilnik. Naprej pripraviš podlago, jo razporediš v tortni obod in daš v hladilnik.
KREMA: Postopoma vse sestavine za kremo zmiksaš v multipraktiku, kokosovo olje dodaš nazadnje. Kremo vliješ v obod in daš v hladilnik. Torta naj stoji čez noč oz. dovolj časa, da se fino strdi. V primeru, da so breskve zelo sočne, je potrebno količino breskev zmanjšati, da se krema lepo strdi v hladilniku.
ČAS PRIPRAVE: 2 uri
RECEPT PRIPRAVILA: Vojka Jurič
Komentarji (0)