Brezglutenska čokoladna torta s kokosovo kremo
SESTAVINE:
Sestavine za biskvit:
* 250 g temne čokolade
* 125 g masla
* 5 jajc
* 150 g sladkorja (rjav ali pa kokosov)
Sestavine za kokosovo kremo:
* 350 ml mleka
* 2 rumenjaka
* 50 g sladkorja (rjav ali pa kokosov)
* 20 g koruznega škroba (gustin)
* vaniljin strok
* 100 g kokosa
* kokos za dekoracijo
OPIS POSTOPKA: Nad soparo stopite čokolado z narezanim maslom. Iz beljakov stepite trd sneg in med stepanjem dodajte polovico sladkorja. Rumenjake in preostali sladkor zmiksajte in ko zmes naraste in je sijoča ji počasi dodajajte z maslom stopljeno čokolado. Na koncu nežno vmešajte beljakov sneg. Pecite 30 min na 180 stopinj. Za kokosovo kremo zavrite 200 ml mleka z vaniljinim strokom (ko mleko zavre strok odstranite). Rumenjake, sladkor in koruzni škrob zmešajte s preostalim mlekom. Ko mleko zavre vanj (kot puding) vmešajte rumenjakovo zmes in kuhajte dokler ne dobite pudingu podobne kreme ( 5-10 min). Ko je krema kuhana vanj vmešajte kokos. Pokrijte s plastično folijo, da ne bo na vrhu skorje in ohladite. Ko je biskvit pečen in ohlajen nanj namažite ohlajeno kokosovo kremo. Po želji lahko okrasite s kokosom.
ČAS PRIPRAVE: 20 min (+30 min pečenje)
RECEPT PRIPRAVILA: Nina Kunc
Komentarji (0)