Brezglutenska slivovo - jabolčna pita
SESTAVINE:
* 350 g brezglutenskih ovsenih kosmičev - moke
* 1 ščepec soli
* 2 jajci
* 200 g grškega jogurta
* 300 g jabolk
* 200 g sliv
* 1 žlička cimeta + mandlji v lističih
OPIS POSTOPKA: V posodo stresemo brezglutensko ovseno moko, sol, 2 jajci in grški jogurt. Sestavine skupaj pomešamo in pregnetemo v testo, ki ga razvaljamo v krog na pomokani delovni površini. Pripravimo si namaščen pekač, v katerega razporedimo testo. Olupimo jabolka in jih naribamo. Dodamo še slive in cimet. Vse skupaj z žlico zmešamo in razporedimo v pekač obložen s testom. Malo preden je pita pečena, jo okrasimo z mandlji v lističih in dodatno zapečemo. Pečemo na 180 stopinj Celzija 45 minut, oz. dokler niso robovi pite zlato rumeno zapečeni.
ČAS PRIPRAVE: 15 min + 40 min
RECEPT PRIPRAVILA: Diabfit Lana - Lana Matjašič Filipič
Komentarji (0)