Brezglutenski cimetovi piškoti
SESTAVINE:
* 50 g sladkorja ali drugega sladila po želji
* 100 g margarine
* 200 g samovzhajajoče brezglutenske moke
* 1 jedilna žlica jabolčne čežane
* 1 čajna žlička cimeta
OPIS POSTOPKA: Vse sestavine naj bodo sobne temperature. Dobro zmešamo in maso ohladimo. Maso pomokamo in razvaljamo med dvema peki papirjema. Izrežemo željeno obliko piškotov. Maso lahko razvaljamo poljubno debelo, odvisno kako debele piškote želimo. Glede na to prilagodimo čas pečenja. Piškote pečemo 10 do 20 minut na 200 stopinjah Celzija. V kolikor nimamo samovzajajoče moke, uporabimo univerzalno moko, ki ji dodamo pecilni prašek. Na eno skodelico moke dodamo približno 2 čajni žlički pecilnega praška.
ČAS PRIPRAVE: 30 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Anja Geč
Komentarji (0)