Brezglutenski čokoladni piškoti z orehi
SESTAVINE:
* 100 g margarine ali veganskega masla
* 50 g sladkorja
* 200 g samo vzhajajoča moka brez glutena
* 1 jušna žlica grenkega kakava
* 50 g mletih orehov
* čokoladni namaz ali temna veganska čokolada
OPIS POSTOPKA: Zmešamo vse sestavine razen namaza oziroma čokolade. Vse sestavine naj bodo sobne temperature. Dobro zmešamo in maso ohladimo. Maso pomokamo in razvaljamo med dvema peki papirjema. Izrežemo željeno obliko piškotov. Maso lahko razvaljamo poljubno debelo, odvisno kako debele piškote želimo. Glede na to prilagodimo čas pečenja. Piškote pečemo 10 do 20 minut na 200 stopinjah Celzija. V kolikor nimamo samo vzhajajoče moke, uporabimo univerzalno moko, ki ji dodamo pecilni prašek. Na eno skodelico moke dodamo približno 2 čajni žlički pecilnega praška. Piškote lahko naredimo tudi kot linške piškote in jih namažemo s čokoladnim namazom ali pa stopimo čokoladno in polovico piškota namočimo v stopljeno čokolado. V tem primeru piškote za kakšno uro pustimo v hladilniku.
ČAS PRIPRAVE: 30 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Anja Geč
Komentarji (0)