Brezgrešni medenjaki
SESTAVINE:
* 200 g bele pirine moke + 100 g ržene moke
* 2 žlički začimb za medenjake
* 1 žlička pecilnega praška
* ½ žličke soli
* limonina lupinica 1 limone
* 1 dl medu ali agavinega/javorjevega sirupa
* 1,2 dl stopljenega kokosovega masla
* ½ zmečkane zrele banane
OPIS POSTOPKA: Najprej v posodi združimo vse suhe sestavine. V lončku stopimo kokosovo maslo in mu dodamo med (ali agavin/javorjev sirup za vegansko verzijo). Vse mokre sestavine združimo s suhimi in zgneteno testo za medenjake postavimo v hladilnik za približno pol urce. Testo razvaljamo in s poljubnimi modelčki iz njega iztisnemo piškotke. Polagamo jih na pekač obložen s peki papirjem in pečemo nekje 10 minut, v vnaprej segreti pečici na 190°C.
RECEPT PRIPRAVILA: Monika Škorjanc - earthlymonika
Komentarji (0)