VIDEO: Browniji s kakijem
Vsem dobro znani čokoladni browniji – tokrat v jesenski različici – z dodanimi kakiji in ščepcem cimeta za tisto pravo, čarobno noto dišeče jeseni.
SESTAVINE:
* 250 g masla
* 240 g temne čokolade
* 200 g kokosovega sladkorja
* ščep cejlonskega cimeta
* 4 jajca
* 2 kakija
* 160 g moke
* 80 g presnega kakava v prahu
* ščep soli
OPIS POSTOPKA: Temno čokolado in kokosov sladkor raztopimo v toplem maslu in malenkost počakamo, da se mešanica ohladi. V stopljeno mešanico (kokosov sladkor se ne bo raztopil do konca, a nič za to) damo cimet, sol in postopoma po eno jajce, kar pomeni, da z metlico postopoma dobro vmešamo vsakega posebej. Dodamo olupljena in na kocke narezana kakija.
Nazadnje skozi cedilnik presejemo moko in kakav in gladko zmešamo.
Testo vlijemo v namaščen pekač in pečemo približno 40 minut pri 175 °C.
Jesenske brownije postrežemo tople ali hladne.
Komentarji (0)